laatste nieuws

Goed voor ogen: Boerenkool ovenschotel met camembert en salami

Boerenkool ovenschotel met camembert en salami

Goed voor Ogen:
Boerenkool: luteine en vitamine C
Walnoten: zink en omega 3

Aantal Kcal per persoon: 885

Categorie: Hoofdgerecht –
Goed tegen: Macula Degeneratie , Diabetes , Cataract/Staar , Droge ogen/Traanvochtproblemen
Klaar in: 50m –

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

Recipe
500 gram Boerenkool
1 kilo(s) Aardappelen
150 mL Volle bio melk
20 gram Boter
75 gram Walnoten
150 gram Camembert
350 gram Salami
1 eetlepel (s) Mosterd
Zout en peper

Boerenkool ovenschotel met camembert en salami Werkwijze
1. Verwarm de oven op 175 graden Celsius. En vet de ovenschaal in.
2. Kook de aardappelen met de boerenkool er bovenop in een pan met water in ongeveer 15-20 minuten gaar. Giet af en stamp de aardappels en boerenkool met de melk en een klontje boter door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Meng daarna de walnoten en de mosterd erdoor.
3. Verdeel de boerenkoolstamppot in drie porties en schep het eerste portie onderin de ovenschaal. Hier overheen leg je een laagje salami en camembert. Herhaal dit en de afdeklaag is dan de boerenkoolstamppot.
4. Zet de ovenschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven, eet smakelijk!