laatste nieuws

Aardappel posteleinpuree met gebakken makreel

Aardappel posteleinpuree met gebakken makreel

Goed voor ogen:
Postelein: veel luteine
Makreel: heel veel omega 3

Goed tegen:
Macula Degeneratie , Diabetes , Glaucoom , Cataract/Staar , Droge ogen/Traanvochtproblemen
Bereidingstijd: 30m

Ingrediënten
Voor 2 personen

Recipe
2 dL Room
12 Aardappels
120 gram Boter
4 Verse makreel (gefileerd)
500 gram Postelein

Aardappel posteleinpuree met gebakken makreel Werkwijze
Kook de aardappels in 20 min gaar. Pureer deze direct met een stamper of een puree knijper.
Verwarm ‘au bain-marie’ boter en voeg als het gesmolten is room toe.
Voeg direct het voorverwarmde mengsel van boter en room toe en roer dit er rustig door heen. Dit zorgt dat er geen klontjes ontstaan.
Bak de makreel 2 minuten op de kant van het vel en laat hem nog is 3 minuten in de oven verder garen op een temperatuur van 180 graden.
Voeg de postelein toe aan de puree en breng op smaak met zout en peper.
Maak het bordje op en eet smakelijk.